Wij zijn een 20 tot 25 leden tellend koor dat vierstemmige Ierse en Schotse traditionals zingt. Het koor wordt muzikaal ondersteund door een gitaar en whistle.

We zijn geen professioneel koor maar een groep vrouwen en mannen van diverse pluimage, die van zingen en van gezelligheid houdt. En natuurlijk van Ierse en Schotse klanken. We zingen vooral minder bekende traditionals.
Doolin repeteert iedere donderdag vanaf 20.00 uur in Wijkcentrum het Oude Weeshuis in Nijmegen. Verder treden we gemiddeld een keer of vijf per jaar op. Bijvoorbeeld bij ‘Nijmegen Klinkt’, op een plantjesmarkt in Nijmegen en op de kerstmarkt bij Schloss Moyland.” 

Onze huidige dirigent Rob Stemerdink

Rob is een enthousiaste Ierse sessie muzikant en multi instrumentalist. Hij speelt naast diverse whistles ook nog concertina, gitaar, basgitaar en bodhran.
Rob was jaren geleden begeleidingsmuzikant en tenor zanger in ons koor en leidt nu ons koor vol passie.

Mart Heijmans, onze huidige arrangeur

Mart maakt al muziek sinds zijn 10e en is een bekend muzikant.
Hij bespeelt verschillende instrumenten en schrijft en arrangeert liederen. Meer dan de helft van onze arrangementen is van zijn hand. De overige arrangementen zijn van Nils Koster en Terry Gordon.
Samen met een andere muzikant verzorgt hij muzieklessen als meneer Kruis en Mol in het primair onderwijs.
Daarnaast is/was hij lid van van vele muziekformaties.


Het begin

Vanuit een diep verlangen Ierse liederen te willen zingen en omdat er geen gemengd Iers koor bestond, zijn Paula Fleurkens en Nelleke Beijersbergen-Kruyne op 14 maart 2003 gestart met het koor Doolin.
Vanaf oktober 2003 is het koor o.l.v Nils Koster gaan zingen. We zingen nu nog steeds vele prachtige 4 stemmige arrangementen die Nils gemaakt heeft.

Nils Koster, onze eerste dirigent

Aan het conservatorium van Utrecht afgestudeerd als muziekdocent. Sinds 1997 is hij zich vooral gaan specialiseren in volksmuziek, vandaar zijn inzet voor Doolin.
Na zijn verhuizing naar Vlieland is hij zich met de traditionele (maritieme) muziek bezig gaan houden. Hedentendage schrijf hij voor Drijfhout (duo) en het zeevrouwenkoor ‘de 3 gepasseerd’ veel muziek. Teksten over geschiedenis en actuele gebeurtenissen op Vlieland.


Het vervolg

Nadat Nils naar Vlieland was verhuisd heeft Terry Gordon het stokje van dirigent van Doolin over genomen.

Terry Gordon

Terry heeft een paar jaar de leiding gehad over Doolin en ook hij is verhuisd en moest er daarom mee ophouden. Na Terry heeft Dirk Pons de leiding over Doolin overgenomen.

Dirk Pons (artiesten naam Derrick Rake)

Dirk is een rasmuzikant. Hij is zanger/gitarist van meerdere bands, waaronder een folk band en de band Terra Volta, een zevenkoppige Nijmeegse band, die bekend staat om zijn mix van ska, reggae en Balkan muziek.